Så sakteliga

Jag behärskar inte det här bloggverktyget ordentligt än, därför kan jag inte visa bilder på min fina banoffee-paj och inte heller på den groteska efterrättstårta jag bakade förra helgen. Chokladmoussetårta med vit chokladpannacotta. Hur mastigt låter inte det? Imponeringsfaktorn var hög och de gäster som fick smaka var mäkta imponerade. Hur det smakade? Jo, ganska gott. Chokladmousse är gott, pannacotta är gott. Och allt detta mos på en botten av chokladsockerkaka. Som för övrigt pöste upp en halvmeter under gräddningen för att sen sjunka ihop till en platt och seg, halvtorr skapelse. Men den smakade jättegott och i kontrast till allt mousseigt blev det stor succé.

Jag vågar påstå att tårtan var bättre än Sveriges bidrag i melodifestivalen.

Receptet hittar du här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>