Usel på sommarlov

Man ska gå till stranden och dricka hemgjord saft och äta nybakta bullar så sanden knastrar mellan tänderna på sommarlovet. Eller – det var vad jag gjorde när jag var liten. Större delen av somrarna tillbringade min bror och jag hos mormor och morfar i Halmstad. Åkte till Tjuvahålan där vi samlade maneter och krabbor. Och åt bullar. Mormor körde dit oss i en VW-bubbla medan morfar jobbade på F14. Han kom hem på lunchen och åt ett mål lagad mat som mormor hade gjort. Vi tittade på Wimbledon och jag läste Jollyböcker.

Dante, som är nio, har utrustats med föräldrar som är urusla på att gå till stranden. Jag går gärna på bio. Eller går promenader med ett mål. Jag har inte körkort och lockas inte av sanden mellan tänderna. Bakar inte bullar heller. Men jag älskade det när jag var liten.

Dagens händelse är att gå till Sickla med min röda, fina Dramaten för att handla middagsmat och gå på systemet. Och köpa lördagsgodis till Dante, annars får jag inte med honom.

Solen skiner och vi borde grunda solbrännan. På torsdag åker vi till Kreta och är lite för bleka för 31 grader i solen.

Men, å andra sidan, visst är väl sommarlov att inte göra ett dugg också?

Ja!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>